Rob's kookboek

Kip met cognac

Poulet au Cognac

Benodigdheden
  • 1 kip van 1,2 kg
  • 80 g boter
  • 1 glas cognac
  • 250 ml slagroom
  • ½ citroen
  • zout
  • peper
  • 200 g kleine champignons
Bereidingswijze
  1. Snij de kip in vieren en bestrooi de delen met zout en peper.
  2. Smelt 50 gram boter in een pan en sauteer daarin de stukken kip bruin, temper het vuur.
  3. Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes smoren.
  4. Draai de stukken kip om en laat weer 15 minuten sudderen.
  5. Maak de champignons schoon.
  6. Pers de halve citroen uit.
  7. Smelt 30 gram boter in een pan en sauteer hierin de champignons totdat al het losgelaten vocht verdampt is.
  8. Geef er dan het citroensap over en houd ze warm.
  9. Haal de stukken kip uit de pan.
  10. Giet het braadvet af.
  11. Flambeer met de cognac.
  12. Voeg de slagroom toe, meng goed, geef er zout en peper bij en laat de saus wat reduceren.
  13. Leg dan de stukken kip en de champignons in de saus en verwarm alles nog even.