Rob's kookboek

Kip met oregano

Bereidingstijd
  • ca. 50 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
  • braadkip van ruim 1 kg
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • zout
  • peper
  • 1 teentje knoflook
  • ½ eetlepel gehakte peterselie
  • 1 eetlepel gedroogde oregano

Bereidingswijze
  1. Hak de kip in vier of acht stukken (of laat dat doen) en leg de stukken kip met het vel naar boven op het grillrooster van de oven.
  2. Meng door de olie het citroensap, het zout, de peper, het uitgeperste teentje knoflook, de peterselie en de oregano.
  3. Bestrijk de stukken kip niet te zuinig met dit mengsel.
  4. Schuif de kip in een voorverwarmde oven van 240°C, zet een schaal eronder om het vet op te vangen en bak de kip onder af en toe keren en bestrijken met de geurige olie in 50 minuten gaar, bruin en knapperig.
  5. Eet er een salade bij en (stok)brood of gekookte pasta.