Rob's kookboek

Kip met roomsaus

Poulet à la crème

Benodigdheden
  • 2 kleine haantjes
  • 180 g boter
  • 100 ml cognac
  • 300 ml slagroom
  • 1 bosje bieslook
  • paprikapoeder
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Snij de haantjes in de lengte doormidden.
  2. Haal de kleine botjes weg en plet de halve haantjes licht.
  3. Smelt de boter in een pan en als ze heet is, doe er de haantjes in.
  4. Flambeer ze met de cognac.
  5. Zet het vuur klein opdat de boter niet verbrandt gedurende de sauteertijd.
  6. Geef van tijd tot tijd een eetlepel water erbij.
  7. Geef er ook zout en peper over.
  8. Laat de haantjes zo 45 minuten sauteren.
  9. Haal ze dan uit de pan en houd ze warm.
  10. Maak de bieslook schoon en hak die fijn.
  11. Voeg de room bij de braadboter en laat onder flink kloppen met de garde de saus 3 minuten koken.
  12. Controleer de smaak en geef er wat paprikapoeder bij.
  13. Voeg er ook de bieslook bij.
  14. Leg de haantjes op een voorverwarmde dienschaal, geef er wat saus over en serveer.
  15. Geef de rest van de saus er in een sauscière bij.