Rob's kookboek

Kipfilet Hawaii

Bereidingstijd
  • ca. 20 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
  • 4 enkele kipfilets
  • 50 g boter
  • 1 blikje ananas (4 schijven)
  • 1 kleine rode paprika
  • 100 g hamblokjes
  • 100 ml slagroom
  • 2 theelepels fijngehakte peterselie
  • peper
  • zout

Bereidingswijze
  1. Bestrooi de kipfilet met peper en zout.
  2. Verwarm de boter in een koekepan.
  3. Bak de kipfilets op een middelmatig vuur rondom bruin en laat ze op een vrij laag vuur in 15 minuten gaar worden.
  4. Laat de schijven ananas uitlekken en vang het sap op.
  5. Maak de paprika schoon en snijd deze in kleine blokjes.
  6. Neem de gare kip uit de pan en houd ze onder aluminiumfolie of op een deksel warm.
  7. Bak de schijven ananas in het bakvet snel aan beide kanten bruin en leg ze op de kipfilets.
  8. Bak de stukjes ham en de stukjes paprika 2 minuten zachtjes in het bakvet.
  9. Schenk het ananassap erbij en breng alles al roerend aan de kook.
  10. Voeg de slagroom toe en breng dit aan de kook.
  11. Bind de saus met de allesbinder of maïzena en breng deze op smaak met peper en zout.
  12. Roer de peterselie erdoorheen.
  13. Schenk een deel van de saus over het vlees en serveer de rest er apart bij.