Rob's kookboek

Kipfilet met citroen

Suprême de volaille au citron

Bereidingstijd
  • 30 minuten.
Benodigdheden voor 4 personen
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels olie
  • 40 g boter
  • 4 kipfilets
  • 3-4 eetlepels verse fijngehakte peterselie
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Pel de knoflook en snijd ze in dunne plakjes.
  2. Schraap de schil van de citroen met behulp van een zesteur heel dun af en snijd het fijn.
  3. Pers een citroenhelft uit.
  4. Verhit de olie en de boter in een koekenpan op een laag vuur.
  5. Voeg de kipfilets toe en bak ze aan elke kant ca. 10 minuten.
  6. Neem de filets uit de pan en houd ze op een bord warm.
  7. Bak de knoflook 30 seconden.
  8. Voeg de schil en het sap van de citroen en de peterselie toe.
  9. Breng op smaak en verwarm het geheel 1 minuut.
  10. Verdeel het over de kip.