Rob's kookboek

Kipfilet van Hildegard

Suprême de volaille à la Hildegard

Benodigdheden
  • 4 kippeborstfilets
  • 1 ei
  • paneermeel
  • 500 g asperges
  • 250 g rijst
  • 200 g champignons
  • 120 g boter
  • 20 g bloem
  • ½ citroen
  • zout
  • peper
  • 250 ml slagroom
  • 1 eidooier
Bereidingswijze
  1. Schil de asperges zorgvuldig.
  2. Klop het ei los in een bord, haal er de filets door, haal ze dan door het paneermeel en leg ze apart.
  3. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.
  4. Smelt 50 gram boter in een pan en sauteer hierin gedurende 5 minuten de champignons.
  5. Geef er zout en peper over.
  6. Smelt 20 gram boter, doe er de bloem bij, laat even koken en voeg dan 2 dl room toe.
  7. Geef er zout en peper bij en wat citroensap.
  8. Laat de saus 10 minuten zachtjes koken.
  9. Kook ondertussen de rijst en de asperges gaar.
  10. Smelt de rest van de boter en sauteer de filets hierin 5 minuten aan elke kant.
  11. Voeg de champignons bij de saus en warm deze nog even door.
  12. Meng eidooier met de rest van de slagroom en voeg dit mengsel, van het vuur af, bij de saus.
  13. Doe de rijst op een voorverwarmde schotel, leg er de kipfilets op, hierop de asperges en schenk er de saus over.
  14. Serveer meteen.