Rob's kookboek

Kipfilet van de ambassadeur

Suprême de volaille ambassadeur

Benodigdheden
  • 4 kippeborstfilets
  • 200 g champignons
  • 500 g asperges
  • 2 sjalotjes
  • 300 ml slagroom
  • 125 g boter
  • 1 glaasje port
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Schil de asperges zorgvuldig en kook ze in ruim gezouten water en een lepeltje suiker in 20 minuten gaar.
  2. Maak ondertussen de champignons schoon en snij ze in vieren.
  3. Schil de sjalotjes en hak ze fijn.
  4. Smelt 50 gram boter in een pan en sauteer hierin de helft van sjalotjes.
  5. Als ze kleur krijgen voegen we de champignons toe.
  6. We laten deze sauteren totdat alle vocht verdampt is.
  7. Voeg dan de helft van de slagroom toe en laat zachtjes sudderen.
  8. Smelt 50 gram boter in een andere pan en sauteer hierin gedurende 10 minuten de borstfilets lichtbruin.
  9. Geef er halverwege zout en peper over en keer ze om.
  10. Leg de filets op een voorverwarmde schaal, geef de rest van de sjalotjes in de braadboter van de filets, voeg de port toe, laat reduceren, voeg de rest van de slagroom toe, geef er zout en peper over en laat nog even reduceren.
  11. Geef de champignons en asperges rond de filets, geef er de saus over en serveer.