Rob's kookboek

Kipgeschnetzeltes

Bereidingstijd
  • ca. 25 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
  • 450 g kipfilets
  • 40 g boter
  • 250 g champignons
  • 2 sjalotten
  • 2 eetlepels bloem
  • 100 ml droge witte wijn
  • 150 ml kippebouillon
  • 50 ml slag- of koffieroom
  • 1 eetlepel fijgehakte peterselie
  • peper
  • zout
Tip van de kok
  • Serveer dit gerecht met rösti, rijst of tagliatelle en sperziebonen, broccoli of salade.

Bereidingswijze
  1. Snijd de kipfilets in reepjes van 5 mm breed.
  2. Bestrooi ze met peper en zout.
  3. Veeg de champignons schoon en halveer ze.
  4. Pel en snipper de sjalotten.
  5. Smelt de boter in een hapjes pan en bak de kipreepjes al omscheppend tot ze lichtbruin zijn.
  6. Voeg de sjalotten toe en bak ze al omscheppend 2 minuten mee.
  7. Voeg de champignons toe en bak ze 2 minuten mee.
  8. Zet het vuur laag.
  9. Strooi de bloem eroverheen en bak deze 1 minuut zachtjes mee.
  10. Voeg de witte wijn toe, breng deze aan de kook en roer de saus nu pas glad.
  11. Voeg nu de bouillon toe, breng dit weer aan de kook en roer de saus weer glad.
  12. Roer de room erdoorheen en laat alles nog 2 minuten zachtjes koken.
  13. Breng de saus op smaak met peper en strooi de peterselie over het gerecht.