Rob's kookboek

Paella

Bereidingstijd
  • 50 minuten.
Benodigdheden voor 4 personen
  • 1 kg drumsticks
  • 50 g boter
  • 100 g chorizo
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 300 g rondkorrelrijst
  • 900 ml kippebouillon (van een tablet)
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 500 g mosselen in de schelp
  • 150 g diepvrieserwten
  • (2 eetlepels zwarte olijven)
  • (sambal)
  • peper
  • zout
Tip van de kok
  • Serveer dit gerecht met een groene salade met uienringen, patjes tomaat en olijven.

Bereidingswijze
  1. Snijd de chorizo in kleine blokjes.
  2. Pel en snipper de ui en de knoflook.
  3. Maak de paprika schoon en snijd deze in reepjes.
  4. Bestrooi de drumsticks licht met peper en zout.
  5. Verwarm de boter in een ruime hapjes- of braadpan en bak de drumsticks rondom lichtbruin.
  6. Neem ze uit de pan.
  7. Bak de knoflook, de ui, de paprika en de chorizo 4 minuten zachtjes in het bakvet.
  8. Voeg de rijst toe en bak alles al omscheppend op een zacht vuur mee tot de rijstkorrels rondom glanzen.
  9. Leg de drumsticks weer in de pan.
  10. Voeg de bouillon en het paprikapoeder toe en breng alles aan de kook.
  11. Stoof de paella, afgedekt ca. 15 minuten.
  12. Meng de mosselen en de tuinerwten en eventueel de olijven erdoorheen en stoof alles, afgedekt, nog ca. 10 minuten.
  13. Breng pittig op smaak met peper en zout en eventueel wat sambal.