Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Kipgerechten
- Poulet sauté
Poulet sauté
Bereidingstijd
45 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
1 in 4 stukken verdeelde kip (1200 g)
40 g bloem
2 theelepels kerrie
zout
3 eetlepels olie
1 kleine zeer fijn gesnipperde ui
50 g boter
2 grote niet moeskokende appels
2 eetlepels citroensap
150 ml melk
5 eetlepels koffieroom
1 eetlepel sherry
worcestersaus
Wijntip
Een eenvoudige witte landwijn of een lichte rode landwijn past uitstekend bij deze kip-schotel.
Tip van de kok
Neem in plaats van appel ananasstukjes of rozijnen.
Serveer bij deze kipschotel mooie droge rijst met een rauwkostsalade van kropsla en tuinkers.
Geef er een vruchtencompote bij.
Bereidingswijze
Was de stukken kip en dep ze droog.
Meng de bloem met de kerrie.
Bestrooi de stukken kip met zout en wrijf ze in met de kerriebloem.
Bewaar de rest van de bloem.
Laat de olie in de vleespan warm worden.
Bak daarin de stukken kip onder af en toe keren aan alle zijden mooi van kleur.
Temper dan de warmtebron.
Doe er de boter en de snippers ui bij.
Laat de kip in de gesloten pan 30-35 minuten sudderen en gaar worden.
Schil de appels en boor het klokhuis eruit.
Snijd de appels in plakken van ½ centimeter.
Verdeel deze in driehoekige stukjes en besprenkel ze met het citroensap.
Neem de stukken kip uit de pan.
Roer het mengsel van bloem en kerrie door de braadjus en laat dit enkele minuten op een laaggedraaide warmtebron staan.
Giet er de melk bij en roer alles tot een glad geheel.
Breng het onder regelmatig roeren aan de kook.
Giet er als de saus gebonden is de room bij en laat alles nog 1 minuut zacht doorkoken.
Schep er de stukjes appel door en maak de saus naar smaak af met de sherry, worcestersaus, peper, zout en kerrie.
Leg de stukken kip nog even in de hete saus en dien het gerecht op in een schaal of casserole.