Rob's kookboek

Rijstschotel met kip en prei

Bereidingstijd
  • ca. 30 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
  • 300 g Basmatirijst
  • 350 g kipfiletreepjes
  • 6 el ketjap manis (zoet)
  • 2 el sambal oelek
  • 3 el medium dry sherry
  • 3 el zonnebloemolie
  • 300 g panklare prei
  • 125 g tauge
Wijntip
  • Norton Torrontes
Bereidingswijze
  1. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing.
  2. Meng de kip met ketjap, sambal en sherry en 10 minuten laten marineren.
  3. Verhit de olie in de wok.
  4. Roerbak de kip ca. 3 minuten.
  5. Schep de kip uit de wok en houdt het warm.
  6. Bak de prei 3 minuten in het achtergebleven vet.
  7. Roer de taugé door prei en 1 min. meebakken.
  8. Voeg de kip toe en 2 min. meebakken.
  9. Schep de rijst door kip-groentemengsel.