Rob's kookboek

Suprême van kip met dragon

Bereidingstijd
  • 40 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
  • 1 eetlepel olie
  • 20 g boter
  • 4 kippeborsten à 100-120 g per stuk
  • 250 g champignons
  • sap van 1 citroen
  • 1 sjalotje
  • 3-4 wortelen
  • 50 ml droge witte wijn
  • zout
  • peper uit de molen
  • 4 takjes dragon
Wijntip
  • Drink hierbij een droge witte wijn.
Tip van de kok
  • Dit gerecht levert maar weinig calorieën en is dus voor degene die zich zorgen maakt over zijn of haar lijn ook zeer geschikt.

Bereidingswijze
  1. Verhit de olie en de boter in een braadpan en bak hierin de kippeborsten.
  2. Keer de kippeborsten na 5 minuten en bak ook de andere kant bruin.
  3. Snijd van de champignons het onderste zanderige van de steel weg, was de paddestoelen in lauwwarm water met wat citroensap en snijd ze in dunne plakken.
  4. Pel het sjalotje en snipper dit zeer fijn.
  5. Schil de wortelen, was ze en snijd ze in dunne plakjes.
  6. Haal de kip uit de pan en houd deze warm.
  7. Doe de champignonplakjes in de pan en laat ze op een laaggedraaide warmtebron gaar worden en hun vocht verliezen, zonder dat ze kleur aannemen.
  8. Haal na ongeveer 7-8 minuten de champignons uit de pan en doe het gehakte sjalotje erin.
  9. Laat dit even sudderen en voeg de plakjes wortel toe.
  10. Laat deze enkele minuten fruiten.
  11. Giet de witte wijn in de pan en leg de kip weer erin.
  12. Voeg 2 takjes dragon toe en giet onder voortdurend roeren met een houten lepel 1 dl water erbij.
  13. Voeg zout en peper toe.
  14. Laat alles 8-10 minuten op een laaggedraaide warmtebron stoven.
  15. Voeg de champignons toe en laat alles nog eens enkele minuten stoven.
  16. Was in die tijd de laatste takjes dragon en hak deze fijn.
  17. Haal de kip met de groenten uit de pan en verdeel deze over 4 borden.
  18. Giet het stoofvocht erbij en bestrooi alles met de gehakte dragon.