Rob's kookboek

Gebakken koolvis met zoetzure saus

Benodigdheden
  • 600 g koolvisfilets
  • 2 teentjes knoflook
  • ca 4 eetlepels bloem
  • peper
  • zout
  • 25 g boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 g kleine zoet-zure zilveruitjes
  • 150 ml curryketchup
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander of bieslook
Tip van de kok
  • Lekker met maiskorrels en aardappelkroketjes.
Bereidingswijze
  1. Pel en snipper de teentjes knoflook. Spoel de koolvisfilet af onder de koude kraan en dep ze droog.
  2. Bestrooi de visfilet vlak voordat u ze bakt met bloem, wat zout en peper.
  3. Verhit de boter met de olijfolie in een ruime koekepan.
  4. Bak de koolvisfilet in het hete vet bruin en gaar (ca 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis).
  5. Voeg de zilveruitjes en de knoflook toe en bak ze 1 minuut mee.
  6. Neem de stukken vis uit de pan en houd ze even warm. Voeg de kurryketchup, 3 eetlepels water en de koriander of de bieslook aan de zilveruitjes in de pan toe en roer alles goed door elkaar.
  7. Schep de saus over de vis.