Rob's kookboek

Stoofpot van muskusrat

Bereidingstijd
  • 20-30 min.
Benodigdheden voor 4 personen
  • 2 muskusratten, gefileerd, in stukken gesneden
  • 5 eetlepels boter
  • anderhalve kopje zure room
  • 1/3 kopje azijn
  • 5 gesneden sjalotten
  • zout
  • peper
  • een halve theelepel tijm
  • andere kruiden naar smaak
Bereidingswijze
  1. Smelt drie eetlepels boter in een braadschotel en bak de stukken muskusrat daarin lichtbruin.
  2. Meng de room, azijn, sjalotten, zout, peper, kruiden en de rest van de boter.
  3. Giet de helft van dit mengsel over de muskusrat.
  4. Dek de schaal af en laat dit sudderen op een heel laag pitje.
  5. Wees voorzichtig dat je het mengsel niet laat aanbranden.
  6. Voeg de rest van het room mengsel toe.
  7. Gedurende 10 minuten zachtjes opwarmen tot de saus dik wordt.