Rob's kookboek

Bami à la griet

Benodigdheden
  • 500 g Mie (liefst geimporteerde)
  • 200 g kippevlees (bv. kipfilet)
  • 100 g ham
  • 100 g gepelde garnalen
  • olie
  • 1 gesnipperde prei
  • 200 g soepgroente
  • 100 g taugé
  • 3 eetlepels gesnipperde ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 à 2 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel bieslook
  • 1 eetlepel gehakte selderij
  • peper
  • zout
  • citroensap
Bereidingswijze
  1. Kook de Mie zoals op de verpakking wordt aangegeven.
  2. Bak in wat olie de gesnipperde uien goed bruin en knapperig en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  3. Fruit de gesnipperde ui met knoflook en het kippevlees, ham en garnalen.
  4. Voeg er daarna de soepgroente en tauge aan toe en fruit ze tot ze slap zijn.
  5. Werk er omscheppend de GOED uitgelekte mie doorheen tot de gehele massa door en door warm is.
  6. Maak af met ketjap, citroensap, selderij, bieslook en eventueel zout en peper.
  7. Maak van tevoren een dichtgeklapte omelet van 2 eieren en snij deze met een scherp mes in ragfijne reepjes.
  8. Dien de bami op in een schaal en garneer de top met de reepjes ei en bestrooi het met wat gefruite uitjes.
  9. Leg langs de zijkant schijfjes rauwe komkommer of waaiertjes van augurken.
  10. Serveren met atjar tjampoer, picalilly ketjep, ketchup of chilisaus en partjes citroen.