Rob's kookboek

Royal dynastie

Bereidingstijd
Benodigdheden voor 4 personen
  • 500 g kalsfricandeau
  • 100 g bacon in reepjes gesneden
  • 1 grof gesneden ui
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • 1 kleine paksoi
  • 1 kleine chines kool
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelpel sambal badjak
  • 1 eetlepel fijngesneden koriander of 1 theelepel ketoembar
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • allesbinder
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Was en snijd de paksoi en de chinese kool net zo groot als de paprika stukjes.
  2. Kruid het vlees met zout en peper en roerbak het met bacon, ui, knoflook en de sambal 3 à 4 minuten in de hete olie.
  3. Voeg vervolgens de paksoi, paprika en de kool toe en bak deze 1 minuut mee.
  4. Voeg nu de ketjap en koriander toe en bind het licht met de alles binder, eventueel op smaak brengen met zout en peper.
  5. Laat alles goed doorwarmen.
  6. Lekker met atjar tampoer en atjar taugé, kroepoek, witte rijst, gebakken banaan en soeroendeng.