Rob's kookboek

Biefstuk met pepers

Steak de boeuf au poivre

Benodigdheden
  • 2 grote biefstukken
  • 80 g boter
  • 1 eetlepel peperkorrels
  • 50 ml slagroom
  • 10 ml cognac
  • zout
Bereidingswijze
  1. Kneus de peperkorrels.
  2. Bestrooi de biefstukken ermee aan beide kanten.
  3. Rol de biefstukken licht met behulp van b.v. een deegrol zodat de peper in het vlees dringt.
  4. Smelt de helft van de boter in een pan en sauteer hierin op hoog vuur de biefstukken aan beide kanten bruin.
  5. Laat ze dan nog enkele minuten op zacht vuur doorbakken.
  6. Strooi er zout op. Giet de boter uit de pan en giet er de cognac in.
  7. Steek deze in brand.
  8. Leg dan de biefstukken op een voorverwarmd bord, geef de room en de rest van de boter in de pan, klop de saus even goed op onder verhitten en schenk ze over het vlees.