Rob's kookboek

Entrecôte escondidinho

Entrecôte à l'escondidinho

Benodigdheden
  • 4 entrecôtes
  • zout
  • peper
  • 200 ml port
  • 200 g boter
  • worcestersaus
  • mosterd
Bereidingswijze
  1. Snij 140 gram boter in kleine stukjes, doe deze in een kom en voeg er wat worcestersaus en 1 eetlepel mosterd bij.
  2. Werk alles goed door elkaar totdat er een homogene massa ontstaat.
  3. Smelt de rest van de boter in een pan en als ze heet is sauteer dan de entrecôtes snel bruin.
  4. Geef ze 3 minuten aan elke kant.
  5. Geef er zout en peper over en leg ze op een voorverwarmde dienschaal.
  6. Houd deze warm.
  7. Deglaceer de pan van de entrecôtes met de port, Als de port enkele minuten gekookt heeft, voegen we de bewerkte boter toe en kloppen deze er met de garde goed door.
  8. Schenk de saus over de entrecôtes en serveer.