Het fijnste rundvlees, à la minute, bereid met een voortreffelijke mosterd-roomsaus.
Bereidingswijze
- Controleer of de tournedos mooi dik zijn en gesneden van het smalle deel van de haas.
- Een wat plattere tournedos kan worden opgebonden door een dun touwtje erom te binden.
- Laat de boter zeer heet worden.
- Doe de tournedos in de pan wanneer het schuim van de boter is weggetrokken en deze begint te kleuren.
- Schroei het vlees aan beide zijden snel dicht.
- Laat hetvlees in 4 minuten mooi van kleur worden en leg het dan op de voorverwarmde schotel.
- Bestrooi het met zout en peper.
- Doe de mosterd in de pan bij de jus en giet de bouillon erbij.
- Laat het vochtvoor 3/4 deel inkoken.
- Druppel wat worcestersaus erbij en voeg de room toe.
- Leg de tournedos terug in de pan met saus.
- Verwarm in een pollepel de cognac voor en steek deze aan.
- Giet de brandende cognac over de tournedos en laat het vlees flamberen tot de vlam vanzelf dooft.
- Serveer de filets mignon op een voorverwarmde schaal.
- Schenk de saus over het vlees.
- Garneer de schotel met een forse pluk peterselie.