Rob's kookboek

Gebraiseerde runderrib

Côte de boeuf braisée

Benodigdheden
  • 1 kg fijne rib
  • 2 halve kalfspoten
  • 2 wortels
  • 2 uien
  • 1 fles droge witte wijn
  • 1 bouquet garni
  • 50 ml olie
  • 500 ml bouillon
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Lardeer het vlees met vers spek.
  2. Doe de halve kalfspoten in een pan.
  3. Bedek ze met water, breng dit aan de kook en laat 5 minuten koken.
  4. Giet dan de poten af.
  5. Verhit de olie in een pan en sauteer het rundvlees snel aan alle kanten bruin.
  6. Doe het dan in een grote pan, leg er de kalfspoten bij, geef er de wijn over en laat het zachtjes 45 minuten koken.
  7. Schil de uien en de wortels en snij ze in grove brunoise.
  8. Doe ze bij het vlees, evenals het bouquet garni.
  9. Geef er zout en peper over en schenk er bouillon bij totdat alles net onder staat.
  10. Laat het nu zachtjes sudderen gedurende nog twee uur, waarbij het ingekookte vocht telkens met witte wijn en bouillon wordt aangevuld.
  11. Aan het einde van de kooktijd haalt u de beenderen uit de kalfspoten, snijdt het vlees in stukken.
  12. Haal het rundvlees uit de pan en houd het samen met het kalfsvlees warm.
  13. Reduceer het kookvocht, ontvet het en passeer het door een zeef.
  14. Doe dan de stukken kalfsvlees in deze jus.
  15. Leg het rundvlees op een voorverwarmde schaal, geef er de kalfspoten omheen en schenk er wat sausover.