Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Rundvleesgerechten
- Gestoofd rundvlees
Gestoofd rundvlees
Benodigdheden
1 kg mager runderlappen, in blokken gesneden
2 eetlepels bloem
100 g boter
1 gesnipperde ui
2 teentjes geperste knoflook
600 ml rode wijn
5 geplette zwarte peperkorrels
1 laurierblad
zout
zwarte peper
Bereidingswijze
Wentel de blokken vlees door de bloem.
Verhit de boter in een pan en bak hierin het vlees rondom bruin.
Voeg de ui toe en fruit deze 2 minuten mee.
Voeg het knoflook toe.
Voeg 150 ml van de wijn, de peperkorrels en het laurierblad toe.
Temper de hittebron en laat het vlees zonder deksel op de pan zachtjes koken tot de wijn is verdampt.
Voeg de rest van de wijn toe.
Temper het vuur, leg de deksel op de pan en laat het vlees ca. 2 uur zachtjes stoven tot het gaar is.
Breng het vlees op smaak met wat zout en peper.