Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Rundvleesgerechten
- Kalfsmedaillons Alexandra
Kalfsmedaillons Alexandra
Médaillons de veau alexandra
Weltijd
3 uur
Benodigdheden
4 kalfsmedaillons
125 g boter
50 g gedroogde morilles
50 ml slagroom
4 artisjokbodems
20 g bloem
cognac
citroensap
madera
50 ml bouillon
1 truffel
zout
peper
Bereidingswijze
Laat de morilles drie uur wellen in water.
Warm de artisjokbodems in hun vocht, giet ze af en droog ze, haal ze door de bloem en sauteer ze in 30 gram boter licht aan.
Giet ze weer af.
Maak de morilles goed schoon en snij ze in brunoise.
Smelt 30 gram boter en sauteer hierin 10 minuten de morilles, strooi er zout en peper over.
Geef er de room bij en laat nog even koken.
Garneer de artisjokbodems met dit mengsel, zet ze op een voorverwarmde schaal en houd ze warm.
Snij de truffel in schijfjes.
Smelt de rest van de boter, geef zout en peper over de medaillons en sauteer ze 5 minuten aan elke kant.
Giet de boter uit de pan, deglaseer de pan met een glaasje cognac en een glaasje madera en laat dit zachtjes inkoken.
Geef er de bouillon bij en het truffelnat.
Schenk het over de medaillons.
Warm de boter weer op en schenk ook deze over het vlees en het garnituur.