Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Rundvleesgerechten
- Ossehaas met bordelese saus
Ossehaas met bordelese saus
Filet de boeuf à la bordelaise
Benodigdheden
800 g ossehaas
zout
peper
100 g boter
250 ml rode wijn
250 ml bouillon
1 mergpijpje
2 sjalotjes
peterselie
1 bouquet garni
Bereidingswijze
Wrijf het vlees in met zout en peper, leg het in een ovenvaste schaal, geef er klontjes boter over en zet de schaal 25 minuten in een oven van 200°C.
Was wat peterselie en hak die fijn.
Schil het sjalotje en hak het fijn.
Reduceer het samen met de wijn, het bouquet garni en wat zout en peper tot 2/3 in.
Passeer het vocht.
Voeg de bouillon erbij en de boter en laat 5 minuten zachtjes koken.
Pocheer het mergpijpje 5 minuten, snij het merg in stukjes en geef deze bij de saus.
Bind de saus eventueel met wat maizena.
Laat het vlees even rusten, snij het in plakken, leg deze op een voorverwarmde schaal, strooi er peterselie over en serveer de saus apart.