Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Rundvleesgerechten
- Ossehaas met port
Ossehaas met port
Filet de boeuf aux porto
Benodigdheden
800 g ossehaas
zout
peper
80 g vet spek
60 g boter
2 uien
2 wortels
1 bouquet garni
100 ml port
200 ml bouillon
Bereidingswijze
Snij het spek in reepjes en lardeer het vlees ermee.
Schil de wortels en snij ze in brunoise.
Schil de uien en hak ze fijn.
Smelt de boter in een pan en als ze heet is, sauteer dan het vlees snel aan alle kanten bruin.
Haal het vlees uit de pan, doe er de groenten in en leg het vlees weer terug nadat de groenten even gebakken hebben.
Geef er het bouquet garni bij en de port.
Laat op hoog vuur totdat de port gaat caramelliseren.
Geef er dan een dl bouillon bij en zout en peper.
Zet de pan in een oven van 200°C en laat ze daar 25 minuten.
Arroseer het vlees vaker en keer het halverwege om.
Haal dan het vlees uit de pan en houd het warm.
Deglaceer het braadvocht met de rest van de bouillon.
Schraap goed over de bodem en laat het iets reduceren.
Zeef de saus daarna en serveer ze apart.