Vervang de rode wijn door een goede droge witte wijn.
Snijd 250 gram gewassen champignons in plakjes en stoof die, als het vlees bijna gaar is, nog 8-10 minuten in de saus van de schenkel mee.
Bestrooi de osso buco in de serveerschaal met een mengsel van 2 eetlepels klein geknipte peterselie, 30 gram fijn gehakte walnoten en 2 theelepels geraspte citroenschil.
Bereidingswijze
Was de schenkel met warm water en dep dan het vlees met keukenpapier of een doek vrijwel droog.
Laat de olie goed warm worden.
Wentel het vlees door de bloem en bak de stukken schenkel aan beide zijden mooi van kleur.
Strooi de rest van de bloem in de pan en doe daar de wortel, de selderij, de ui en de knoflook in.
Schep de groente om-en-om en laat de groente enigszins bakken en voeg daarbij telkens een stukje boter toe.
Doe de laurier met selderij, het stukje schil en de tomaten in de pan.
Schep daar, als de inhoud kookt, de wijn en de bouillon door.
Voeg naar smaak peper en zout toe en laat de schenkel onder 1-2 keer omdraaien op de getemperde warmtebron gaar worden in de goed gesloten pan.
Neem de laurier en citroenschil uit de pan en voeg aan het gerecht naar smaak peper, zout en aroma toe.