Rob's kookboek

Rundvlees uit de römertopf

Benodigdheden voor 8 personen
  • 1,5 kg mager rundvlees aan een stuk
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • olie
  • 2 rode paprika's
  • 2 groene paprika's
  • 2 uien
  • 4 tomaten
  • zout peper uit de molen
  • 125 ml rode wijn
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 40 g tomatenpuree
  • 100 g plakjes ontbijtspek
  • peterselie
Bereidingswijze
  1. Zet voor gebruik de römertopf eerst 1 uur in koud water.
  2. Snijd het vlees op diverse plaatsen diep en dwars op de draad in.
  3. Vermeng 2 eetlepels olie met de geperste teentjes knoflook en 3 theelepels zout.
  4. Wrijf hiermee het vlees in.
  5. Was de paprika's en snijd ze in reepjes.
  6. Schil de uien en snijd er halve ringen van.
  7. Was de tomaten en snijd ze in 8 parten.
  8. Vermeng de paprikareepjes met de uien en tomaten en strooi er wat zout en peper over.
  9. Doe 2 eetlepels olie in de römertopf en leg het vlees erin.
  10. Vul de inkepingen in het vlees met de groenten en rangschik de rest eromheen.
  11. Roer het paprikapoeder, gemberpoeder en de tomatenpuree door de rode wijn en giet dit mengsel over het vlees.
  12. Doe de deksel op de römertopf en schuif hem op de onderste richel van de oven.
  13. Bak het vlees 1,5 uur in de oven op 220°C.
  14. Haal na 1,5 uur het deksel van de römertopf en controleer of het vlees gaar is.
  15. Verdeel de plakjes spek ver het gare vlees en laat het vlees nog 10 minuten zonder deksel in de oven bakken.
  16. Was de peterselie en hak die fijn.
  17. Leg het vlees op de serveerschaal met de groenten eromheen en bestrooi het met de fijn gehakte peterselie.
  18. Serveer het braadvocht er apart bij in een voorverwarmde sauskom.