De combinatie van zeer mals rundvlees, ananas en champiginons met de pikante wijnsaus, levert een bijzonder aantrekkelijke en lekkere vleesschotel op.
Bereidingswijze
- Bestrooi de biefstukjes met het rozemarijnpoeder, peper en zout.
- Zet het vlees even apart.
- Was de champignons in de zeef met lauwwarm water af.
- Snijd de steeltjes tot even onder de hoedjes af.
- Verwijder harde of donkere plekjes en dep de champignons met keukenpapier droog.
- Laat in een kleine steelpan 35 g van de boter goed warm worden.
- Voeg de champignons toe en laat die onder af en toe omscheppen even kleuren.
- Strooi er de oregano en naar smaak peper en zout door.
- Schenk daar, langs de wand, langzaam de bouillon en 3 eetlepels van de wijn in.
- Draai de warmtebron zo laag mogelijk als de vloeistof begint te koken.
- Laat de ananas uitlekken en vang het vocht op.
- Smelt 35 g van de boter in de koekepan.
- Dep de biefstukjes met wat keukenpapier droog.
- Bak de biefstukjes in de hete boter snel aan beide zijden bruin.
- Steek niet in de tournedos bij het keren.
- Verhit de olie in de andere koekepan.
- Bestrooi de ananasschijven met bloem.
- Bak de schijven ananas vlug aan weerszijden even aan.
- Leg de ananas op de voorverwarmde vleesschotel.
- Sprenkel de rest van de wijn op het vlees en leg de tournedos op de ananas.
- Schenk de restjes uit beide koekepannen in de steelpan.
- Laat de inhoud even opkoken en leg op elke tournedos twee champignons met de steeltjes naar boven.
- Snijd het stukje tomaat in 4 reepjes.
- Garneer daarmee en met de amandelsnippers de tournedos.
- Voeg naar smaak peper, zout en worcestersaus aan de jus toe.
- Schep een deel daarvan over de champignons en het vlees.
- Serveer de rest van de jus in de met kokend water omgespoelde sauskom.
- Garneer de schotel met de plukjes peterselie.
- Serveer de tournedos direct.