Serveer deze saus bij even gebraden eendenborsten.
Bereidingswijze
- Snij de borsten van de eenden.
- Hak de rest van de eenden in stukken.
- Braad ze in een oven van 200°C in 45 minuten bruin.
- Maak de wortel en ui schoon en snij ze in stukken.
- Voeg deze de laatste tien minuten bij de gehakte eenden in de oven.
- Breng alles over in een andere pan en geef er 1,5 liter water bij.
- Breng het aan de kook en laat het 3 uur trekken.
- Passeer hierna het vocht door een doek en laat het tot 1/2 liter reduceren.
- Haal met een sambaltrekker de schil van een halve sinaasappel en geef de sliertjes schil bij de saus.
- Geef er ook het sap van de sinaasappels bij en van de halve citroen.
- Reduceer de saus nu weer totdat er ½ liter over is.
- Breng ze op smaak met peper en zout.
- Bind ze eventueel met wat maizena.