Rob's kookboek

Bourgondische saus

Sauce Bourguignonne

Benodigdheden
  • 1,5 l rode wijn
  • 5 sjalotjes
  • 25 g champignons
  • peterselie
  • tijm
  • laurier
  • zout
  • peper
  • cayennepeper
  • 80 g beurre manié
  • 150 g boter

Serveer ze bij voorkeur bij eigerechten.

Bereidingswijze
  1. Maak de sjalotjes schoon en hak ze klein.
  2. Was de champignons en hak ook deze fijn.
  3. Was de peterselie.
  4. Doe de wijn in een pan en voeg sjalot, champignons, wat peterseliestelen, een beetje tijm en een half blaadje laurier toe.
  5. Reduceer dit mengsel tot de helft.
  6. Passeer het vocht door een doek.
  7. Breng het weer aan de kook en bind het onder kloppen met de garde met stukjes beurre manié.
  8. Klop er dan nog de boter in stukjes door.
  9. Breng de saus op smaak met zout, peper en wat cayennepeper.