Rob's kookboek

Cambridgesaus

Sauce Cambridge

Benodigdheden
  • 6 eieren
  • 4 ansjovisjes in olie
  • 1 eetlepel kappertjes
  • peterselie
  • kervel
  • dragon
  • bieslook
  • mosterd
  • azijn
  • 150 ml olie
  • cayennepeper

De saus kunt U serveren bij koud vlees.

Bereidingswijze
  1. Kook de eieren hard in 10 minuten.
  2. Spoel ze af onder de koude kraan en laat ze afkoelen in koud water.
  3. Was kervel, dragon en bieslook.
  4. Droog ze en hak ze grof.
  5. Leg de eidooiers in een kom.
  6. Voeg de uitgeperste kappertjes toe, een eetlepel kervel, dragon en bieslook en een lepeltje mosterd.
  7. Voeg ook de gewassen ansjovisfilets toe.
  8. Wrijf alles zeer fijn met een stamper, totdat er een gladde, homogene massa ontstaat.
  9. Voeg dan langzaam olie toe als bij een mayonaise en geef er een lepel azijn bij.
  10. Geef er een beetje cayennepeper bij.
  11. Wrijf de saus door een zeef en klop ze nog even op.
  12. Was de peterselie, hak ze fijn en voeg een lepeltje peterselie aan de saus toe.