Rob's kookboek

Choronsaus

Benodigdheden
  • 6 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 eetlepel gesnipperde sjalot
  • 1 eetlepel fijngehakte verse dragon
  • ½ eetlepel fijngehakte kervel
  • 2 eierdooiers
  • 150 g boter
  • enkele druppels citroensap
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels tomatenpuree
Bereidingswijze
  1. Laat de azijn met de sjalot, dragon en kervel op een laag vuur inkoken tot de helft.
  2. Zeef dit boven een kom en laat het iets afkoelen.
  3. Voeg dan de dooiers toe en klop dit romig.
  4. Zet de kom op een pan warm water (au bain marie) en klop tot er een crême ontstaat.
  5. Verdeel de boter in klontjes en klop deze, een voor een, door de crême, tot een gebonden saus ontstaat.
  6. Breng de saus op smaak met de citroensap, zout en peper.
  7. Roer er de tomatenpuree door.