Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Sauzen
- Choronsaus
Choronsaus
Benodigdheden
6 eetlepels witte wijnazijn
1 eetlepel gesnipperde sjalot
1 eetlepel fijngehakte verse dragon
½ eetlepel fijngehakte kervel
2 eierdooiers
150 g boter
enkele druppels citroensap
zout
peper
2 eetlepels tomatenpuree
Bereidingswijze
Laat de azijn met de sjalot, dragon en kervel op een laag vuur inkoken tot de helft.
Zeef dit boven een kom en laat het iets afkoelen.
Voeg dan de dooiers toe en klop dit romig.
Zet de kom op een pan warm water (au bain marie) en klop tot er een crême ontstaat.
Verdeel de boter in klontjes en klop deze, een voor een, door de crême, tot een gebonden saus ontstaat.
Breng de saus op smaak met de citroensap, zout en peper.
Roer er de tomatenpuree door.