Serveer ze bij koude vis.
Bereidingswijze
- Kook de eieren hard in 10 minuten.
- Spoel ze af onder de koude kraan.
- Hak de augurkjes fijn.
- Pers er het overtollige vocht uit.
- Hak ook de kappertjes fijn.
- Was peterselie, kervel en dragon.
- Droog ze en hak ze fijn.
- Maak in een kom de eidooiers fijn.
- Voeg er een theelepel mosterd bij, wat zout en peper en roer het tot een homogene massa.
- Geef er langzaam olie bij onder goed roeren.
- Er ontstaat zodoende een mayonaise.
- Geef er een scheut azijn bij om hem iets af te slappen en de oliesmaak weg te werken.
- Snij 3 eiwitten in brunoise en voeg deze bij de saus.
- Voeg er ook de augurkjes, kappertjes bij en een lepel peterselie, kervel en dragon.
- Meng goed door.
- Proef nog even en breng de saus eventueel op smaak met zout en peper.