Rob's kookboek

Gribichesaus

Sauce Gribiche

Benodigdheden
  • 6 eieren
  • 500 ml olie
  • zout
  • peper
  • mosterd
  • 50 g augurkjes
  • 50 g kappertjes
  • dragon
  • peterselie
  • kervel
  • azijn

Serveer ze bij koude vis.

Bereidingswijze
  1. Kook de eieren hard in 10 minuten.
  2. Spoel ze af onder de koude kraan.
  3. Hak de augurkjes fijn.
  4. Pers er het overtollige vocht uit.
  5. Hak ook de kappertjes fijn.
  6. Was peterselie, kervel en dragon.
  7. Droog ze en hak ze fijn.
  8. Maak in een kom de eidooiers fijn.
  9. Voeg er een theelepel mosterd bij, wat zout en peper en roer het tot een homogene massa.
  10. Geef er langzaam olie bij onder goed roeren.
  11. Er ontstaat zodoende een mayonaise.
  12. Geef er een scheut azijn bij om hem iets af te slappen en de oliesmaak weg te werken.
  13. Snij 3 eiwitten in brunoise en voeg deze bij de saus.
  14. Voeg er ook de augurkjes, kappertjes bij en een lepel peterselie, kervel en dragon.
  15. Meng goed door.
  16. Proef nog even en breng de saus eventueel op smaak met zout en peper.