Rob's kookboek

Kerriesaus

Bereidingstijd
  • 10 minuten
Benodigdheden voor 500 ml
  • 40 g boter
  • 1 kleine zeer fijn gesnipperde ui
  • eventueel 1-2 geperste teentjes knoflook
  • ½-1 theelepel kerrie
  • 40 g bloem
  • 500 ml bouillon van vlees, vis, kip, groente of kruiden of melk
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • zout
  • worcester- of sojasaus

Kerriesaus kan gebruikt worden bij hardgekookte eieren, vis, kip, vlees en sommige groente zoals bloemkool.

Bereidingswijze
  1. Smelt de boter in de steelpan en fruit daarin de snippers ui en eventueel de knoflook glazig.
  2. Voeg de kerrie toe en fruit die even mee.
  3. Voeg de bloem toe en laat deze roux helemaal warm worden.
  4. Schenk de bouillon of melk onder geregeld roeren in de pan.
  5. Blijf roeren tot een glad gebonden saus is ontstaan.
  6. Draai de warmtebron zo laag mogelijk en laat de saus 1 minuut zacht koken.
  7. Voeg aan de saus naar smaak cayennepeper, zout of worcestersaus toe.