Rob's kookboek

Ketjapsaus

Benodigdheden voor 4 personen
  • zout
  • 30 g boter
  • 4 eetlepels bloem
  • 250 ml bouillon
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • ½ theelepel korianderpoeder (ketoembar)
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels sambal oelek
Bereidingswijze
  1. Smelt de boter in een steelpannetje.
  2. Voeg de bloem toe en laat die, al roerend, lichtgeel van kleur worden.
  3. Schenk de bouillon al roerend bij de roux in de pan en roer het tot een gladde saus.
  4. Laat deze zacht koken.
  5. Voeg 2/3 van de ketjap bij de saus en roer er met de rest van de ketjap glad geroerde komijn- en korianderpoeder door.
  6. Maak de saus verder naar smaak af met de tomaten ketchup en wat sambal en zout.