Rob's kookboek

Paprikasaus

Benodigdheden
  • 1 ui
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • ½ rode paprika
  • boter
  • 250 ml bouillon
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • ½ theelepel komijn
  • ½ theelepel marjolein
  • 1-2 eetlepels beurre manie
  • 100 ml slagroom
  • zout
  • 100 ml creme fraiche
Bereidingswijze
  1. Snipper de ui en paprika en fruit ze samen met de knoflook in wat boter.
  2. Voeg bouillon, kruiden en specerijen toe.
  3. Bind de saus met beurre manie en laat het 3-5 minuten doorkoken.
  4. Roer de slagroom erdoor en voeg zout naar smaak toe.
  5. Naar wens kan de saus gezeefd worden en met een blender glad gemaakt worden.
  6. Schep een klodder creme fraiche bij elke portie op.