Rob's kookboek

Remouladesaus

Benodigdheden voor 4 personen
  • 200 ml mayonaise
  • 1 eetlepel zeer fijn gehakte augurken
  • ¼ eetlepel fijn gehakte dragon
  • ½ eetlepel fijn gesneden bieslook
  • 1 eetlepel kappertjes
  • ½ eetlepel fijn gehakte peterselie en kervel
  • 2 theelepels mosterd
  • peper
  • azijn
  • worcestersaus

Deze populaire saus wordt gegeven bij koude vis, vlees of kipgerechten en bij gebakken vis. Vaak wordt remouladesaus ten onrechte aangeduid als ravigotesaus.

Bereidingswijze
  1. Doe de mayonaise in een kom.
  2. Roer door de mayonaise de augurken, de kruiden en de mosterd.
  3. Voeg naar smaak peper, azijn en worcestersaus aan de saus toe.
  4. Dek de saus af en bewaar deze koel.
  5. Laat de saus 30 minuten rusten voor deze wordt opgediend.