Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Sauzen
- Stroganoffsaus
Stroganoffsaus
Benodigdheden
1 middelgrote ui
40 g boter
1 eetlepel zoete paprikapoeder
mespuntje scherpe paprikapoeder
40 g bloem
500 ml
runderbouillon
½ eetlepel tomatenpuree
1 borrelglas wodka
2 eetlepels zure room
zout
Bereidingswijze
Hak de ui fijn enfruit deze in de boeter op een laag vuur goudgeel.
Strooi hierover de paprikapoeders.
Voeg al roerende de bloem toe en blijf roeren tot een glad mengsel ontstaat.
Laat dit in 3 minuten gaar, maar niet bruin worden.
Giet er dan langzaam, al roerende, de bouillon bij.
Meng er de tomatenpuree door en laat de saus onder af en toe roeren nog 20 minuten zachtjes doorkoken.
Zeef de saus en voeg de wodka en de room toe.
Breng op saus met zout.
Verwarm de saus, maar laat deze niet meer koken.