Rob's kookboek

Stroganoffsaus

Benodigdheden
  • 1 middelgrote ui
  • 40 g boter
  • 1 eetlepel zoete paprikapoeder
  • mespuntje scherpe paprikapoeder
  • 40 g bloem
  • 500 ml runderbouillon
  • ½ eetlepel tomatenpuree
  • 1 borrelglas wodka
  • 2 eetlepels zure room
  • zout
Bereidingswijze
  1. Hak de ui fijn enfruit deze in de boeter op een laag vuur goudgeel.
  2. Strooi hierover de paprikapoeders.
  3. Voeg al roerende de bloem toe en blijf roeren tot een glad mengsel ontstaat.
  4. Laat dit in 3 minuten gaar, maar niet bruin worden.
  5. Giet er dan langzaam, al roerende, de bouillon bij.
  6. Meng er de tomatenpuree door en laat de saus onder af en toe roeren nog 20 minuten zachtjes doorkoken.
  7. Zeef de saus en voeg de wodka en de room toe.
  8. Breng op saus met zout.
  9. Verwarm de saus, maar laat deze niet meer koken.