Rob's kookboek

Zoetzure gembersaus

Benodigdheden
  • 4 eetlepels witte suiker
  • 2 à 3 cm gemberwortel
  • 200 ml water
  • 4 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 theelepel maizena
  • 1 eetlepel gehakte bakgember
Bereidingswijze
  1. Schil de gemberwortel zo dun mogelijk.
  2. Rasp hem en meng hem door de suiker.
  3. Brandt onder voorzichtig roeren in een pan met een dikke bodem de suiker tot caramel.
  4. Ze moet goudgeel van kleur zijn.
  5. Haal de pan van het vuur en voeg er het warme water bij.
  6. Breng de massa, nadat het opgehouden geeft met schuimen, opnieuw aan de kook en laat haar zachtjes koken tot alle caramel is opgelost.
  7. Voeg er azijn en ketjap aan toe en bindt de saus met de aangemengde maizena.
  8. Roer er tenslotte de bakgember doorheen.