Rob's kookboek

Algierse lamskoteletten

Côtelettes d'agneau à l'Algérienne

Benodigdheden
  • 8 lamskoteletten
  • 1 kg tomaten
  • 600 g paprika's
  • 1 aubergine
  • 3 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 50 g boter
  • 4 eetlepels azijn
  • 6 eieren
  • cayennepeper
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Maak de paprika's schoon en snij ze in juliënne.
  2. Maak de tomaten concassée.
  3. Schil de aubergine en snij ze in brunoise.
  4. Schil de knoflook en pers hem uit.
  5. Schil de uien en snij ze in dunne ringen.
  6. Verhit de boter in een pan en sauteer hierin gedurende 10 minuten de koteletten.
  7. Zet ze weg.
  8. In dezelfde boter sauteren we 5 minuten de paprika's, voegen dan de uien en de knoflook toe.
  9. 5 minuten later geven we er de tomaten en de aubergine bij, geven er zout en peper over en wat cayennepeper.
  10. We zetten het deksel op de pan en laten het op klein vuur een uurtje sudderen.
  11. Tien minuten voor het einde leggen we de koteletten in de pan.
  12. We verwarmen een andere pan met water en de azijn en pocheren hierin de eieren gedurende drie minuten.
  13. Leg de koteletten met het groentemengsel op een voorverwarmde schaal, leg er de eieren omheen en serveer.