Rob's kookboek

Créoolse lamsschouder

Epaule d'agneau à la créole

Benodigdheden
  • 1 kg lamsschouder
  • 1 cocosnoot
  • 4 uien
  • kerriepoeder
  • tijmpoeder
  • laurierpoeder
  • gemberpoeder
  • kruidnagelpoeder
  • 300 g rijst
  • 50 g boter
  • peterselie
  • zout
  • peper
  • cayennepeper
Bereidingswijze
  1. Breek de cocosnoot.
  2. Bewaar de melk en rasp het vlees.
  3. Schil de uien en snij ze in dunne ringen.
  4. Snij het vlees in kleine blokjes.
  5. Verhit 35 gram boter in een pan en laat de uien licht kleur krijgen in de pan.
  6. Voeg dan het vlees toe en laat het flink braden.
  7. Roer het af en toe goed om.
  8. Als het vlees goed bruin is geven we er de geraspte kokosnoot bij en een eetlepel kerrie.
  9. Laat ook dit bruin worden, onder voortdurend roeren met de houten lepel.
  10. Geef er dan de kokosmelk bij en wat van de aromaten: tijm, laurier, gember en kruidnagel.
  11. Zet de deksel op de pan en laat het zachtjes 40 minuten smoren.
  12. Kook intussen de rijst.
  13. Meng er als hij klaar is de rest van de boter door.
  14. Was wat peterselie en hak die fijn.
  15. Stort de rijst midden op een voorverwarmde schaal, schenk er het vlees over, bestrooi dit met peterselie en serveer.