Rob's kookboek

Engelse lamskoteletten

Côtelettes d'agneau à l'anglaise

Benodigdheden
  • 8 lamskoteletten
  • 200 g paneermeel
  • 2 eieren
  • 8 plakjes bacon
  • 4 aardappels
  • 1 bosje sterkers
  • 100 g boter
  • peterselie
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Schil de aardappels, was ze en kook ze met weinig water in 20 minuten gaar.
  2. Maak de sterkers schoon, maak er kleine bosjes van en leg ze in koud water.
  3. Breek de eieren en klop ze los.
  4. Bestrooi de koteletten met zout en peper, haal ze door het ei en dan door het paneermeel.
  5. Steek de grill in uw oven aan.
  6. Smelt 3 eetlepels boter en sprenkel deze over de koteletten.
  7. Leg deze onder de grill.
  8. Grill tegelijkertijd de lapjes bacon.
  9. Smelt de rest van de boter.
  10. Zorg voor een voorverwarmde dienschaal.
  11. Leg de koteletten op de schaal en wissel ze af met de plakken bacon.
  12. Leg in het midden de aardappels en schenk hierover de gesmolten boter.
  13. Was en hak wat peterselie en geef deze over de aardappels.
  14. Laat de sterkers uitlekken en decoreer er de schaal mee.