Rob's kookboek

Gebraiseerde lamsbout

Gigot d'agneau braisé

Benodigdheden
  • 1 lamsbout
  • 100 ml olie
  • 1 bouquet garni
  • 2 uien
  • 2 wortels
  • 4 teentjes knoflook
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 l bouillon
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Vraag aan de slager enkele in stukken gehakte lamsbeenderen.
  2. Schil de uien en de wortels en snij ze in grove stukjes.
  3. Schil de knoflook.
  4. Snij ze in de lengte in vieren en piqueer ze in de bout.
  5. Verhit de olie in een pan en sauteer hierin de bout aan alle kanten bruin.
  6. Doe de bout in een andere pan en bak de botten en de groenten in de olie.
  7. Als ze kleur gekregen hebben voegen we ze bij de bout.
  8. Deglaseer deze pan met de wijn.
  9. Geef dit bij de bout en geef er de bouillon bij, voeg het bouquet garni toe, zout en peper en breng het aan de kook.
  10. Zet de pan dan in een oven van 200°C en laat zachtjes koken gedurende 30 minuten per pond vlees.
  11. Arroseer de bout vaak.
  12. Laat de bout dan uitlekken en leg hem op een voorverwarmde schaal.
  13. Passeer de saus in een pan.
  14. Haal er het vet af en reduceer totdat U 300 ml over heeft.
  15. Zet de oven op 250°C.
  16. Doe de helft van de saus over de bout en zet deze in de oven zodat hij door het inkoken van de saus glaceert.
  17. Arroseer hem voortdurend.
  18. Als de bout geglaceerd is geven we de rest van de saus in een sauskom.
  19. Serveer dan meteen, b.v. met aardappelpuree, selderijpuree of puree van witte bonen.