Rob's kookboek

Gebraiseerde lamsschouder met ham

Epaule d'agneau braisée au jambon

Benodigdheden
  • 1 ontbeende lamsschouder
  • 150 g gekookte ham
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • basilicum
  • rozemarijn
  • oregano
  • marjolein
  • peterselie
  • 100 ml witte vermouth
  • 150 ml bouillon
  • zout
  • peper
  • 50 g boter
Bereidingswijze
  1. Snij de lamsschouder in grove blokjes.
  2. Meng wat basilicum, rozemarijn, oregano en marjolein, alles in poedervorm.
  3. Voeg er nog zout en peper bij en bestrooi het vlees met dit mengsel.
  4. Schil de ui en hak die fijn.
  5. Hak ook de ham in kleine stukjes.
  6. Schil de knoflook en pers die uit.
  7. Verhit de boter in een pan en sauteer hierin de stukken lam bruin onder vaak roeren.
  8. Werk er de ham en de ui door en laat 8 minuten zachtjes sauteren zonder dat de ui bruin wordt.
  9. Geef er nu de vermouth bij en de knoflook.
  10. Zet de deksel op de pan en laat 1 uur zachtjes smoren.
  11. Geef er af en toe enkele eetlepels bouillon bij om te voorkomen dat het vlees uitdroogt.
  12. Er moet maar weinig saus overblijven.
  13. Was wat peterselie en hak die fijn.
  14. Schenk het vlees in een diepe schaal die voorverwarmd is, strooi er peterselie over en serveer het heet.