Rob's kookboek

Gemarineerde lamskoteletten

Côtelettes d'agenau marinées

Benodigdheden
  • 8 lamskoteletten
  • 3 augurkjes
  • 1 blikje ansjovis in olie
  • 100 g boter
  • 50 ml olie
  • 50 g champignons
  • 1 sjalot
  • bieslook
  • 2 eieren
  • kappertjes
  • 1 citroen
  • basilicum
  • 8 stukken varkensnet
  • 50 gram paneermeel
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Maak met een scherp puntig mes inkepingen in de koteletten.
  2. Snij de ansjovis en de augurkjes in kleine stukjes en doe die in de gemaakte inkepingen.
  3. Maak de champignons schoon en hak ze fijn.
  4. Schil de sjalot en hak die fijn.
  5. Maak een marinade van de gesmolten boter, de olie, de champignons, de sjalot, wat fijngesneden bieslook en basilicum en een eetlepel kappertjes, zout en peper.
  6. Leg de koteletten in deze marinade en laat ze daar 30 minuten. Kook ondertussen de eieren in 10 minuten hard.
  7. Pel ze en maak de dooiers zeer fijn.
  8. Haal de koteletten uit de marinade en paneer ze à l'anglaise.
  9. Wikkel ze in een varkensnet.
  10. Leg ze onder de hete grill en grill ze 5 minuten aan elke kant.
  11. Druk de marinade door een zeef en serveer ze bij het vlees.