Rob's kookboek

Gepaneerde lamskoteletten

Côtelettes d'agneau panées

Benodigdheden
  • 8 lamskoteletten
  • 2 eieren
  • 5 eetlepels olie
  • peterselie
  • 200 g kleine champignons
  • 1 eetlepel kappertjes
  • paneermeel
  • 125 g groene olijven
  • 3 augurkjes
  • 4 wortels
  • 2 uien
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Maak de wortels schoon en snij ze in stokjes.
  2. Verhit de olie in een pan en sauteer hierin de worteltjes totdat ze kleur krijgen.
  3. Gebruik de eieren, peterselie peterselie, peper en zout en paneer de koteletten à l'anglaise.
  4. Verhit de olie weer. Laat de koteletten bruin sauteren en haal ze uit de pan.
  5. Bereid nu de saus.
  6. Verhit een pan met water.
  7. Haal de pitten uit de olijven en doe de olijven in het kokende water om ze twee minuten te blancheren.
  8. Laat ze dan uitlekken. Snij de augurkjes in rondjes.
  9. Snij de uien in dunne ringen.
  10. Maak de champignons schoon.
  11. Verhit de olie opnieuw ensauteer er de uienringen in.
  12. Als deze kleur beginnen te krijgen voegen we de champignons toe.
  13. Dan de worteltjes, de olijven, de kappertjes en de augurkjes.
  14. Laat alles nog 5 minuten sauteren en leg er dan de koteletten bij.
  15. Geef er zout en peper over en laat nog 15 minuten staan op zacht vuur.
  16. Serveer dan onmiddellijk.