Rob's kookboek

Gesauteerd zuiglam argenteuil

Sauté d'Angeau de Lait Argenteuil

Benodigdheden
  • 800 g schouder van zuiglam
  • 4 uien
  • 1,5 kg asperges
  • 80 g boter
  • 150 ml slagroom
  • citroensap
  • zout
  • peper
  • 40 g bloem
Bereidingswijze
  1. Schil de asperges.
  2. Kook ze 17 minuten in gezouten water.
  3. Snij het lamsvlees in blokjes.
  4. Verhit de boter in een pan en sauteer het vlees hierin aan alle kanten aan.
  5. Geef er zout en peper over.
  6. Schil de uien en snij ze in dunne ringen.
  7. Voeg ze bij het vlees.
  8. Laat nog even sauteren en geef er dan de bloem over.
  9. Roer deze er goed door, zodat ze even mee bakt.
  10. Voeg nu 100 ml aspergenat toe roer goed en laat het op zacht vuur 15 minuten koken.
  11. Druk vier gekookte asperges door een zeef en voeg dit bij het vlees.
  12. Geef er ook de room bij en een theelepel citroensap.
  13. Laat 8 minuten koken.
  14. Proef de saus en breng ze eventueel op smaak met peper en zout.
  15. Leg het vlees met de saus midden op een voorverwarmde dienschaal, omring het met asperges en serveer.