Rob's kookboek

Gevuld lamszadel

Selle d'agneau farcie

Benodigdheden
  • 1 lamsrug
  • 60 g mie de pain
  • 500 g lamslever
  • 2 uien
  • 1 bosje peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 tomaten
  • 2 takjes tijm
  • 500 ml bouillon
  • olie
Bereidingswijze
  1. Haal de filets uit de rug en hak de botten klein.
  2. Maak het vlees plat op een snijplank.
  3. Strooi peper en zout op de filéts.
  4. Was wat peterselie en hak die fijn.
  5. Schil de uien en hak ze fijn.
  6. Verhit wat olie in een pan, en sauteer hierin gedurende 5 minuten zachtjes het mengsel van ui en peterselie.
  7. Draai de lever door de vleesmolen en doe ze in een kom.
  8. Geef er zout en peper bij en de mie de pain.
  9. Voeg ook het uitgelekte mengsel van ui en peterselie toe.
  10. Meng alles goed en strijk het op het afgeplatte vlees.
  11. Rol dit op en naai de uiteinden dicht.
  12. Omwikkel de rug dan met touw.
  13. Schil de knoflook en hak die fijn.
  14. Maak de tomaten concassée.
  15. Verhit wat olie in een ovenvaste schaal, doe er de botten en de lamsrug in, de knoflook, de tomaten, de tijm en zet het deksel op de pan.
  16. Zet deze 15 minuten in een oven van 180°C.
  17. Giet dan 200 ml warme bouillon rond het vlees en herhaal dit als het nodig is.
  18. Arroseer het vlees af en toe en laat het in totaal 2 uur braden.
  19. Haal het vlees dan uit de pan, passeer het vocht en reduceer dit tot de helft.
  20. Schenk het over de lamsrug en serveer.