Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Schapenvleesgerechten
- Indische lamskerrie
Indische lamskerrie
Cari d'agneau à l'Indienne
Benodigdheden
800 g lamsschouder
1 verse gemberwortel
3 teentjes knoflook
mosterdzaad
40 g boter
olie
4 grote uien
1 appel
100 ml melk
400 ml bouillon
1 bouquet garni
kerriepoeder
cayennepeper
peterselie
zout
peper
250 g geraspte kokosnoot
3 bananen
4 schijven ananas
350 g rijst
Bereidingswijze
Schil de knoflook en de gemberwortel.
Snij ze in kleine stukjes.
Doe ze in een mortier samen met een theelepel mosterdzaad.
Stamp alles fijn en voeg ondertussen zeer langzaam wat olie toe, zodat er een dikke pasta ontstaat.
Smeer het vlees in met 3/4 van die pasta en snij het daarna in blokjes.
Geef er zout en peper over.
Verhit de boter in een pan en sauteer hierin de stukken lam bruin.
Schil de uien en de appel.
Hak drie uien fijn in de mixer.
Haal het klokhuis uit de appel en rasp de appel fijn.
Werk de gehakte uien door het lamsvlees en laat die ook bruin worden.
Roer een eetlepel kerriepoeder door de bouillon.
Geef de geraspte appel en de bouillon bij het vlees, voeg er ook het bouquet garni bij en controleer de smaak.
Geef er wat cayennepeper bij en laat op groot vuur de zaak reduceren.
Kook ondertussen de rijst.
Hak de laatste ui fijn.
Doe wat olie in een pan en sauteer hierin de ui bruin.
Werk deze door de gekookte rijst.
Breng de melk aan de kook.
Doe hier 150 gram van de kokosnoot in.
Laat het twee minuten koken en pers het dan in een doek goed uit.
Geef de kokosmelk bij het vlees en laat nog even koken.
Schil de bananen en snij ze in plakjes.
Snij de schijven ananas in stukjes.
Meng ze in een schaal met de bananen en de rest van de kokosnoot.
Was wat peterselie en hak die fijn.
Als het vlees een uur heeft gesudderd is het goed.
Haal het bouquet garni uit het vlees en roer er de rest van de pasta door.
Leg het vlees op een voorverwarmde schaal, strooi er wat peterselie over.
Dresseer de rijst op een andere schaal en serveer er de vruchten apart bij.