Rob's kookboek

Indonesisch lam

Agneau à l'Indonesienne

Benodigdheden
  • 600 g mager lamsvlees
  • foelie
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 groene paprika's
  • 4 teentjes knoflook
  • 250 g erwtjes
  • komijn
  • saffraan
  • koriander
  • mosterdzaad
  • 200 g rijst
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • olie
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Twee uur voor het koken begint leggen we de paprika's onder de grill totdat het vel zwart is.
  2. Spoel ze af onder koud water en haal er het vel af.
  3. Verwijder ook de pitjes.
  4. Hak de rode paprika fijn en snij de groene in juliënne.
  5. Schil de knoflook.
  6. Neem een mortier en doe er de pulp van de rode paprika in, wat foelie, komijn, saffraan, koriander en mosterdzaad.
  7. Neem van alle specerijen een halve theelepel.
  8. Geef er nog wat zout en peper bij en stamp dit alles tot een pasta, terwijl u langzaam een eetlepel olie toevoegt en de wijnazijn.
  9. Snij het vlees in kleine blokjes en doe het in een kom.
  10. Geef er de pasta overheen, meng het goed en laat het op een warme plaats twee uur marineren.
  11. Schil de ui en snij ze in fijne rondjes.
  12. Laat het vlees uitlekken.
  13. Verhit wat olie in een pan en sauteer hierin het vlees bruin.
  14. Doe dan de deksel op de pan en laat op gedurende 90 minuten zeer zachtjes smoren.
  15. Als het nodig is voegt U een of twee eetlepels water bij tijdens het proces, opdat het vlees niet aanbakt en uitdroogt.
  16. Kook de rijst. sauteer in wat olie de reepjes groene paprika.
  17. Kook de erwtjes.
  18. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd van het vlees de marinade toe.
  19. Warm nog even door en voeg er de erwtjes en de paprika bij.
  20. Serveer het heet met de rijst.