Rob's kookboek

Italiaanse lamsbout

Gigot d'agneau à l'Italienne

Marineertijd
  • 12 uur
Benodigdheden
  • 1 lamsbout
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • rozemarijn
  • basilicum
  • tijmpoeder
  • oregano
  • 3 eetlepels wijnazijn
  • 150 ml rode wijn
  • 40 g boter
  • olie
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Schil de avond tevoren de knoflook, snij ze in de lengte in vieren en piqueer hiermee de lamsbout.
  2. Wrijf de bout in met zout en peper.
  3. Was de selderijstengel en hak die fijn.
  4. Schil de ui en snij ze in fijne ringen.
  5. Doe de bout in een grote pan, geef er wat tijm, rozemarijn, basilicum en oregano over, leg er de uieringen bij en de selderij, schenk er de wijnazijn over en de wijn en 3 eetlepels olie.
  6. Draai het vlees om, zodat alles goed intrekt.
  7. Laat de bout op een koele plaats 12 uur marineren.
  8. Giet dan het vlees af, smeer het in met boter en leg het in een ovenvaste schaal.
  9. Zet deze 15 minuten per pond in een oven van 210°C.
  10. Doe de marinade in een klein pannetje, breng ze aan de kook en laat ze 8 minuten koken.
  11. Passer ze daarna.
  12. Als het vlees 20 minuten in de oven is geweest, scheppen we de marinade er lepel voor lepel over.
  13. Serveer het heet.